Materialen

Heeft u zich al afgevraagd welk materiaal u wilt gebruiken voor uw tuinhuis? Meestal wordt een tuinhuis gemaakt van hout, maar uiteraard is dit niet het enige materiaal wat u kunt gebruiken en kunt verwerken in uw tuinhuis.

 

Voor verschillende onderdelen van uw tuinhuis zijn er verschillende opties waaruit u kunt kiezen. Uiteraard heeft elk materiaal voor- en nadelen.

 

Voor de fundering wordt over het algemeen het meest gebruikt gemaakt van beton. Uiteraard zijn er ook andere opties, zoals het funderen met hardhouten palen.

 

Hout is het meest toegepaste materiaal voor een tuinhuis. Maar er zijn ook tuinhuizen verkrijgbaar gemaakt van metaal of kunststof. 

 

Op het dak wordt meestal gebruik gemaakt van dakshingles, uiteraard kunt u ook te werk gaan met dakleer of dakpannen.

 

Tuinhuis-informatie.nl heeft de belangrijkste materialen welke toegepast worden in een tuinhuis of blokhut voor u op een rijtje gezet. Hout, beton en diverse soorten dakbedekking. Bij hout is er tevens veel keuze; denkt u aan de diverse houtsoorten maar ook aan de manieren om hout te bewerken.

Houtsoorten

HoutsoortenHout is verkrijgbaar in vele soorten. Over het algemeen wordt er een indeling gemaakt in Loofhout en Naaldhout.   Loofhout          Loofhout is afkomstig...

Beton

BetonBeton is één van de meest gebruikte bouwmaterialen , daarom wordt er naast hout ook vaak gebruik gemaakt van beton. Beton is duurzaam, goedkoop, ontzettend sterk en tevens makkelijk...