Dakconstructie

Er zijn twee zaken waaraan u moet denken betreft het dak van uw tuinhuis. 

Welke dakconstructie gaat u gebruiken en welke dakbedekking plaatst u daarop.

Onderstaand vindt u informatie over de verschillende ‘daktypes’ en tips en informatie betreft dakbedekking.

Lessenaarsdak

 

De naam zegt het al, een lessenaarsdak (denk aan uw oude schooltafeltje) loopt naar één kant schuin af. Hierbij krijgt u dan ook één hogere muur en één lagere muur.  Het lessenaarsdak heeft een eenvoudige constructie waardoor deze vaak wordt toegepast bij kant en klare tuinhuizen.

 

 

Uiteraard kunt u ook kiezen op een plat dak te gebruiken voor uw tuinhuis. De constructie van een plat dak is vrij eenvoudig. Het enige waar u wel goed op moet letten is de afwatering!

Zadeldak

 

De meeste tuinhuisjes worden gebouwd met een zadeldak. Een zadeldak is een traditionele dakvorm waarbij het dak aan twee zijden schuin afloopt. Uiteraard zijn er meerdere mogelijkheden voor het dak van uw tuinhuis of blokhut.

 

Schilddak

 

Bij een schilddak worden ook de twee ‘kopse kanten’ schuin gemaakt. Hierdoor ontstaat er twee trapezevormige dakvlakken en twee driekhoekige dakvlakken. De dakvorm wordt minder toegepast, dit omdat de dakcontructie lastiger is dan een zadeldak.

 

Wolfskap

 

De muren aan de korte zijde worden wat verder opgetrokken waardoor de driehoekige zijdes kleiner worden, dat is het kenmerk voor een wolfskap. Een wolfskap is erg traditioneel, denk aan vele oude boerderijen die nog voorzien zijn van een wolfskap. De wolfskap wordt ook minder toegepast, dit om de lastige dakconstructie.