Het opbouwen van uw tuinhuis

Er zijn verschillende manieren om uw tuinhuis of blohut te bouwen.

U kunt uw tuinhuis vanaf een eigen ontwerp bouwen of juist van een bouwtekening! 

 

Het makkelijkste is natuurlijk om een prefab bouwpakket te kopen. Deze kunt u zelf opbouwen of juist laten opbouwen. Er zijn verschillende tuinhuizen / blokhutten verkrijgbaar. Hierbij kunt u denken aan verschillende houtsoorten, diverse uitvoeringen, vele afmetingen en niet te vergeten de kwaliteit van uw tuinhuis of blokhut! Er zijn verschillende tuinhuizen en blokhutten verkrijgbaar, bijvoorbeeld een hoektuinhuis (welke ruimtebesparend is) of een tuinhuis / blokhut met kamers (als u deze als gastenverblijf of kantoor wilt gebruiken). Als u kiest voor een bouwpakket kunt u uit vele soorten tuinhuizen / blokhutten kiezen. Het voordeel hiervan is ook dat deze een stuk goedkoper zijn dan wanneer u zelf een tuinhuis gaat bouwen naar eigen ontwerp.

 

Uw tuinhuis als een bouwpaket

 

Er is een verschil tussen een bouwpakket en een prefab tuinhuis. Bij een bouwpakket ontvangt u op maat gezaagde planken waardoor het bouwen ervan vrij eenvoudig is. Let op; het dient wel zorgvuldig te gebeuren!

Als u op zoek bent naar een eenvoudigere manier dan is het verstandig om een prefab tuinhuis aan te schaffen. De wanden van een prefab tuinhuis zijn namelijk reeds gemonteerd. 

 

Uiteraard bent u benieuwd wat de voor- en nadelen zijn van een bouwpakket ten opzichte van het zelf bouwen vanaf uw eigen ontwerp. Tuinhuis-informatie.nl heeft deze voor- en nadelen speciaal voor u op een rijtje gezet;  

 

 

Voordelen van zelf opbouwen tuinhuis

 

  • Een bouwpakket is een goedkope oplossing. In ieder geval is het niet duurder dan het zelf bouwen van uw tuinhuis / blokhut. Tuinhuis.com of blokhutwereld.nl kunnen namelijk in flinke hoeveelheden inkopen waardoor zij u een voordelige prijs kunnen aanbieden. 
  • Het opbouwen van uw bouwpakket gaat een stuk sneller dan wanneer u vanuit eigen ontwerp werkt.
  • Bij aankoop van een bouwpakket heeft u oneindig veel keuzes in de uitvoering en in de kwaliteit. 

Nadelen van zelf opbouwen tuinhuis

  • Uw grootste nadeel is dat u bij een bouwpakket geen 'ontwerpersvrijheid' heeft. Toch kunt u bij een bouwpakket meestal zelf bepalen waar uw raam of deur geplaatst wordt.
  • Het zelf bouwen geeft voor bepaalde mensen een fantastische voldoening, dit zal uiteraard minder zijn als u met een bouwpakket gaat werken.
Tuinhuis bouwen