Montage dakshingles

Het plaatsen van dakshingles is een precies proces waarbij het niet overbodig is om de nodige voorbereidingen te treffen. Onderstaand vind u exact hoe u de dakshingles op de juiste manier kunt plaatsen.

 

Stap 1

De eerste rij dakshingles dienen aan de onderrand van het dak geplaatst te worden, maar wel in de tegenovergestelde richting. (vaak wordt dit niet gedaan, wat u dan ziet zijn flapjes die over het dak hangen, dit is dus niet de juiste manier) U laat de dakshingles 0,5 tot 1 cm over de dakrand heen steken.

 

 

Stap 2

Als de eerste rij dakshingles geplaatst zijn, dan kan de tweede rij in de normale richting geplaatst worden. Deze dient 0,5 tot 1 cm van de rand af te liggen. Naar alle waarschijnlijkheid zult u hier dakshingles moeten snijden. Gebruik hiervoor het juiste gereedschap.

 

 

 

Stap 3

De dakshingles dienen met speciale dakspijkers vastgezet te worden. Ze lijken op punaises en mogen niet langer zijn dan 16 mm. Belangrijk is dat u niet de smalste nietjes neemt, dit om het scheuren van de dakshingles te voorkomen. Als u dakshingles koopt op tuinhuis.com bent u ervan verzekerd dat deze zelfklevend zijn, dit in combinatie met de spijkers verzekerd dat u van extra stevigheid!

 

 

 

Stap 4

Voor de bovenste rand, oftewel de nok, dient u de 'flappen' van de shingles af te snijden.

 

 

 

Stap 5

De sningles boven op de nok dienen tevens vastgespijkerd te worden. Zorg ervoor dat de shingles elkaar 'mooi' overlappen.

 

 

 

Op onderstaande afbeelding wordt duidelijk uitgelegd hoe de dakshingles geplaatst dienen te worden. Het is uitermate belangrijk dat de dakshingles elkaar op de juiste manier overlappen, dit omdat u anders wellicht te veel dakshingles gebruikt.