Zelf uw tuinhuis bouwen

Als u binnen 'no time' een tuinhuis of blokhut in uw tuin wilt hebben staan, dan is een bouwpakket ideaal voor u. U hoeft hiervoor geen ‘superklusser’ te zijn en u zult zelfs verbaast staan over de lage kosten van een bouwpakket. Dit komt doordat de leveranciers van tuinhuizen en blokhutten in grote aantallen kunnen inkopen, waardoor de prijs een stuk lager wordt.

Uiteraard is het ook fantastisch om zelf een tuinhuis of blokhut te bouwen. Als u besluit om zelf een tuinhuis of blokhut te bouwen heeft u meer vrijheid in de keuze van bijvoorbeeld de vorm en de grootte. U kunt uw tuinhuis of blokhut geheel naar eigen wens ontwerpen of laten ontwerpen. Uiteraard is het dan wel belangrijk dat u handig bent en over een aantal vaardigheden beschikt. Op deze site willen we u naast de informatie over bouwpakketten voor tuinhuizen en blokhutten ook advies geven betreft het zelf bouwen van uw tuinhuis of blokhut.

 

Voorbereidingen voor het opbouwen 

Als u zelf een tuinhuis / blokhut gaat bouwen is het verstandig om vooraf te checken of er kant en klare bouwtekeningen zijn.  Zijn er geen kant en klare bouwtekeningen voorhanden, dan bevelen wij aan om in ieder geval een schets te maken. Verder zijn er een aantal zaken waar u over moet nadenken;

 

  • Fundering; Op welke manier gaat u uw tuinhuis of blokhut funderen?
  • Wanden; Hoe gaat u uw wanden opbouwen?
  • Dak; Welke dakbedekking gaat u gebruiken en wat wordt de opbouw van het dak?

Het 'zelf bouwen' van uw tuinhuis of blokhut start met een goede voorbereiding. Denk in ieder geval goed na wat u verwacht van uw tuinhuis of blokhut.

 

  •  Welke eisen heeft u met betrekking tot duurzaamheid?
  • Welke functie heeft uw tuinhuis of blokhut?
  • Hoeveel ruimte heeft u nodig en hoeveel ruimte is er beschikbaar?
  • Welke andere eisen brengt de functie van uw tuinhuis of blokhut met zich mee? (stel u gebruikt uw tuinhuis als kantoor dan is het isoleren van uw tuinhuis een belangrijke factor)
  • Heeft u al bedacht welke uitstraling uw tuinhuis of blokhut moet krijgen?