Impregneren

Als u werkt met verduurzaamd of geïmpregneerd hout dan zal dit zeker de levensduur van uw blokhut verlengen. Heeft u een tuinhuis gekocht welke niet is geïmpregneerd dan kunt u zelf ook gaan impregneren, oftewel het doordringen van het hout om uw tuinhuis / blokhut waterbestendig en schimmelwerend te maken.

 

Er zijn vele impregneermiddelen verkrijgbaar. U vind middelen die een vochtregulerende werking hebben, maar ook middelen die schimmel en insectenwerend zijn. Als u het hout heeft geïmpregneerd kunt u deze ook nog voorzien van een schimmelwerende coating.

 

Als het hout na het impregneren helemaal droog is kunt u uw tuinhuis in elkaar zetten. Let op; dit drogen kan wel enkele weken  duren! Belangrijk is dat na het impregneren het hout tijdens het drogen elkaar niet raakt, u kunt dit voorkomen door bijvoorbeeld latjes ertussen te plaatsen.

 

Het is mogelijk dat na het impregneren van uw tuinhuis / blokhut het hout verkleurd. Als u dit niet mooi vind kunt u natuurlijk altijd uw tuinhuis of blokhut verven of voorzien van een dekkende beits. Handig is om uw tuinhuis te impregneren voordat u het tuinhuis in elkaar zet.